Zupa cebulowa- przepis pracowego kucharza. Mniaaam!

SKŁADNIKI

  1. włoszczyzna
  2. kurczak/wołowina
  3. cebula
  4. sól i pieprz
  5. cukier
  6. czosnek
  7. białe wino

Gotujemy wywar warzywny na kurczaku (rosół). Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę (którą słodzimy, solimy i pieprzymy). Wrzucamy do wywaru i gotujmy jeszcze około 30 minut. Na 5 minut przed wyłączeniem palnika wrzucamy ząbki czosnku – ilość wedle uznania, ja  lubię duuuuużo!🙂 Do zupy podczas gotowania dolewamy dla smaku odrobinę (ilość zależy od wielkości gara) białego wina (najlkepiej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s